ALLROUND MICROBLADING BOOTCAMP
BASIS OPLEIDING MICROBLADING & SHADING

Permanente make-up (PMU) is momenteel een van de meest uitgevoerde behandelingen in de beauty branche, en het is daarom niet vreemd dat steeds meer beauty professionals alsook totale nieuwkomers met deze technieken willen starten. 

PMU kan zowel manueel als met een machine toegepast worden voor o.a. wenkbrauwen, lippen, ogen, vitiligo, littekens, en tepelhoven

De benaming van de verschillende technieken lopen vaak door elkaar, terwijl alle technieken uiteindelijk vallen onder de tak SPMU!

Echter op sociale media en in de algemene branche wordt er meestal verwezen naar ‘Microblading’ of ‘Microshading’ als het manuele technieken betreft en vallen de machine technieken onder de noemer SPMU, PMU of Micropigmentatie.

De manuele techniek Microblading van wenkbrauwen staat in de top 5 van meest gevraagde, gegoochelde, ge-hashtagde en de meest populaire (en rendabele) behandelingen van de afgelopen 3 jaar! Tegenwoordig zijn er echter veel verschillende technieken met diverse effecten en resultaten. Het is veelvuldig gebleken dat onze studenten na het volgen van deze intensieve 4-daagse allround basisopleiding al snel zelfstandig in hun salon aan de slag gaan, omdat de door Akira Nitsche ontwikkelde manuele technieken eenvoudiger zijn aan te leren voor nieuwkomers en beginners! Daarbij is de kleurhechting van deze manuele technieken intenser en de behandelduur korter dan machinale technieken.

Welke technieken zijn er: 

1. HAIRSTROKES MICROBLADING

 Een revolutionaire techniek in de wereld van semipermanente make-up die ongekend natuurlijk resultaten laat zien! Met microblading wordt het effect van haartjes nagebootst, door deze daarbij in een systematisch patroon te tekenen, zijn de resultaten niet van echte haartje te onderscheiden en creëren we een 3D look.
Een uiterst delicate techniek, die een ‘opengewerkt’ effect geeft (dus we kleuren niet de volledige huid). Hierdoor geeft deze techniek bij gecombineerde en vettere huidtypen, of huiden met een grove poriestructuur niet de resultaten die we graag zouden zien.

2. OMBRE POWDER MICROSHADING

 Met het Ombre Powder Microshading effect geef je meer accent en kan een wenkbrauwvorm mooier en strakker ‘geshaped’ worden. Hierdoor kan je de natuurlijk vorm dus corrigeren en asymmetrie verbeteren. De techniek geeft veel mogelijkheden waardoor diverse looks gecreëerd kunnen worden: intense, strakke afgelijnde “instagram” brows, of een natuurlijke look die de vorm accentueert en een poederachtig resultaat geeft. Veel mogelijkheden en geschikt om toe te passen op élke huidkleur en huidtype!

3. OMBRE COMBO BROWS

 Hierbij combineren we het beste uit de 2 voorgaande technieken: microblading & microshading. De perfecte middenweg tussen “natuurlijk” en “geaccentueerd” doordat het 3D effect van de haartjes-look mooi samensmelt met het poeder effect van ombre brows. Met de ombre combo techniek kunnen ook mooie resultaten behaalt worden bij indien er weinig tot geen natuurlijke haartjes meer aanwezig zijn.

In deze opleiding leer je alle 3 bovenstaande microlading / -shading technieken! Doordat je meerdere technieken leert zal je sneller aals allround artist kunnen starten omdat je voor elke huid (klant) wel een van de geleerde technieken kunt toepassen. Het is een enorm intensieve opleiding met maar 1 doel: je optimaal voor te bereiden en klaar te maken om actief te starten in de wereld van beauty, brows en PMU.

VOOROPLEIDING

Deze intensieve 3+1 daagse basisopleiding is speciaal opgezet voor beginners en nieuwkomers en je kan deelnemen zonder enige ervaring in de beautybranche, permanente make-up of microblading.

INHOUD TRAINING

N

We introduceren je in de wereld van beauty, skin, brows en microlading/shading en en leren je:

N

Essential Basics: alle theorie over de essentiële basisvoorwaarden die je moet weten om te staren in deze industrie

N

Uniek persoonlijk werkboek van deze opleiding dat je te allen tijde kunt blijven gebruiken als waardevol naslagwerk.

N

Browmapping en -Shapingtechnieken ontwikkeld door Ombre Beauty en wereldwijd gekend omwille de gedetailleerde precisie van wenkbrauwvormgeving

N

Pigmentology (pigmentleer) duidelijke kleurenleer alsmede eigenschappen leer van diverse typen tattoo en pmu pigmenten

N

Cliënten intakes, contra-indicaties, hygiëne, voorzorg- en nazorgadviezen, marketingtips, fotografie en belichtingtechnieken voor optimale portfolio opbouw

N

hairstroke techniek, shading techniek en combo techniek

N

Introductie gebruik diverse blades: handbewegingen, stretch technieken

N

Elke techniek wordt gepresenteerd d.m.v. Step-by-step werkprogramma dat zorgt dat je uiterst gestructureerd, verfijnd en veilig werkt

N

veelvuldig oefenen op kunsthuid (latex) om je voor te bereiden op de pratijkdag

N

Trouble-shooting van meest gemaakte (beginners) foutjes

N

LIVE werken, samen met je master trainer op je model om alle theorie en oefeningen op latex in de praktijk te brengen

LIVE PRACTISE OP MODELLEN

Na intensieve training op kunsthuid (latex) en het zien van een gedetailleerde video instructies, ga je op de derde dag live kennismaken met het werken op echte huid zodat je na deze opleiding direct kunt starten en doorgroeien in je vaardigheden. Voor de praktijklessen (lesdag 3+4) indien je zelf een geschikt model mee te nemen (vraag per mail de lijst met “contra-indicaties” om een geschikt model mee te nemen). Het model dient de hele dag beschikbaar te zijn.

LUNCH

Alle trainingsdagen is er een verse lunch (sandwiches, salades, cakes thee, koffie enz.). Als je vegetarisch bent, een voedselallergie hebt, of andere bijzonderheden laat het ons dan voor aanvang van de cursus weten, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

JE KRIJGT

N

DAY 1 Theory + Practise Microshading

N

DAY 2 Theory + Practise Microblading & Combo

N

DAY 3 Working on MODELS

N

DAY 4 TOUCH UP TREATMENT

5-6 weken na derde lesdag op ingeplande vaste datum

N

OMBRE BEAUTY® microshading blades & tools

N

starterkit incl. pigmenten

N

benodigde accessoires en disposables om mee te werken

N

browmapping tools en pencils

N

Certificaat van Deelname

N

Werkboek

N

case studies om je skills te perfectioneren

N

extra stage/kijkdagen op aanvraag mogelijk

N

E-Learning 3 Maanden

N

WhatsApp Support Unlimited

1-op-1 direct contact met je master

Alle details over de dagindelingen en instructies m.b.t. je model ontvang je na inschrijving per mail.

MICROBLADING BOOTCAMP
5

15 / 16 / 17 FEBRUARI 2020

5

€ 2.950,00

excl BTW

MICROBLADING BOOTCAMP
5

18 / 19 / 20 APRIL 2020

5

€ 2.950,00

excl BTW

Contact OMBRE ACADEMY

ALGEMENE VOORWAARDEN

6 + 4 =

Adres

Kroonwinningstraat 57A
3500 Hasselt Belgium
+32 11 19 4664

Openingstijden

Maandag – Vrijdag: 10am – 6pm
Weekenden: 10am – 6pm
Behandelingen: Alleen op afspraak 
Opleidingsdagen : 9:00 – 6pm 

BEHANDELINGEN

OMBRE BROWS®

WEBSHOP

OMBRE BEAUTY®